AGRON 60 JAAR JONG

Agron

Het was alles behalve een 1 april-grap toen Piet van Cleef in 1959 de deur opende van AGRON handelsonderneming. Het assortiment bestond toen uit een zware crick, rembanden voor GMC trucks en let op; van binnen uit bedienbare radiator hoezen, voor het sneller opwarmen van de motor.

De belangrijkste doelgroep waren destijds transportbedrijven welke voor de toenmalige Staatsmijnen actief waren met de winning van steenkool in limburg. Al gauw waren garagebedrijven en technische diensten kind aan huis bij AGRON.

Heden ten dage is AGRON toeleverancier voor garagebedrijven, dealerbedrijven, truckbedrijvenen en technische diensten. Totaal-leverancier van onderdelen, garage equipment, gereedschappen en verbruik- materiaal in de breedste zin des woords. Het zogenaamde one-stop shop bedrijf waar elke technische medewerker van A tot Z kan beschikken over onderdelen en gereedschap voor het uitvoeren van z’n werkzaamheden.

Know how staat hierbij op hoog niveau door aparte afdelingen cylinderkop revisie en airco service welke ook bij de klant aan huis uitgevoerd kan worden. Dit geheel wordt door eigen distributie naar klanten bezorgd. AGRON zorgt ervoor dat haar klanten meerdere malen per dag op de juiste tijd en plaats over het gehele assortiment kunnen beschikken.

Agron Kerp

In 2003 heeft AGRON activiteiten op het gebied van truck en trailer-parts uitgebreid door de overname van KERP truck & trailer te Heerlen. Deze vestiging is gespecialiseerd in het leveren van truck en trailer onderdelen. Met een eigen werkplaats voor onderhoud en service aan truck remmen en APK. Deze Truck en trailer activiteit heeft de naam AGRON KERP meegekregen.

Op dit moment zijn bij AGRON en AGRON KERP vestigingen 25 medewerkers werkzaam.