Kärcher schrob-zuigmachines

Een schoon bedrijf is een visitekaartje

Een eerste indruk, die maak je maar één keer. Dat geldt ook voor uw bedrijf. Als uw klant binnenkomt in een schone, nette en opgeruimde omgeving voelt hij direct dat uw bedrijf zijn zaakjes voor elkaar heeft. Kärcher schrob-zuigmachines zorgen dat de eerste indruk staat als een huis.

Een opgeruimd huis, een opgeruimde geest, zo luidt het gezegde. Dat geldt natuurlijk ook voor het garagebedrijf. In een werkplaats, waar alles zijn plek heeft, het gereedschap netjes is opgeborgen en waar alles netjes schoon is, kunnen monteurs beter, georganiseerder en sneller werken. Bovendien komt het de kwaliteit van de reparaties ten goede. Moderne auto’s zijn gevoelige hightech apparaten waarbij onderdelen met nauwe spelingen in elkaar zitten. Bij reparaties mag daar geen vuil in komen. Schoon werken is dus belangrijk en dat weet ook de klant. Als die een ongeorganiseerde bende ziet, vraagt hij zich af of zijn auto in goede handen is. Ziet hij een schone, opgeruimde werkplaats, dan weet hij dat zijn auto vakkundig en efficiënt wordt gerepareerd. Hetzelfde geldt voor de showroom: wie een auto komt kopen verwacht dat de presentatie “vlekkeloos” is.

Veiligheid

Reinheid heeft niet alleen met imago en vakmanschap te maken. Ook de veiligheid is in het geding. Een monteur, die uitglijdt over een vetvlek of op los zand, kan zich bezeren. Een monteur met een arm in het gips kost geld en draait geen omzet. Ook daarom is het belangrijk dat een werkplaats regelmatig wordt schoongemaakt. Vegen met een bezem is daarvoor eigenlijk geen optie: er blijft altijd vuil achter en bij het vegen waait er veel stof op. Dat laat de arbo-wetgeving tegenwoordig niet meer toe, bovendien slaat dat stof overal neer waar je het niet wilt hebben. Daarnaast is een bezem natuurlijk niet in staat vet- en olieresten weg te werken. Kärcher schrob-zuigmachines doen dat wel.

Schrob-zuigmachines

Kärcher is een echte specialist, die alles biedt op het gebied van reiniging, van hogedrukspuit tot complete carwash-installaties. Het assortiment bevat ook schrob-zuigmachines in diverse soorten, maten en prijsklassen. Die hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn ontwikkeld om werkplaatsen en showrooms met een minimum tijdsinvestering optimaal schoon te maken. De machines worden gevuld met een reinigingsmiddel en dweilen de vloer daarmee hygiënisch schoon, terwijl ze de vloer in dezelfde doorgang ook gelijk weer droog trekken. Dat werkt eenvoudig en spaart veel tijd. Een sterk punt van Kärcher schrob-zuigmachines is de duidelijke “easyknop”-bediening. Die is op elk apparaat hetzelfde en is voorzien van pictogrammen, zodat iedere werknemer er moeiteloos mee kan werken. Kärcher biedt voor elk formaat werkplaats of showroom een passende machine, die voor alle specifieke toepassingen kan worden uitgerust. Zo zijn er verschillende borstels voor werkplaatsen en showrooms en zijn er ook verschillende reinigingsmiddelen. In een showroom zul je immers meer loopvuil tegenkomen, terwijl er in een werkplaats ook vet en olie voorkomt.

Agron en Fine Classic Cars

Een klassieke auto is pas echt geld waard als deze zich in een uitstekende staat bevindt. De techniek moet natuurlijk perfect functioneren, maar daarnaast moet een auto roestvrij zijn, de lak puntgaaf en de bekleding moet netjes zijn. “De uitstraling zegt alles”, aldus Alphons Ruyl, eigenaar van Fine Classic Cars in Beek. “De showroom zelf maakt daar deel van uit. Die moet dus smetteloos schoon zijn.” Om dat te bewerkstelligen liet Alphons Ruyl zich adviseren door GroupAuto-grossier Agron: “We hebben samen gekozen voor een zelfrijdende Kärcher schrobzuigmachine met traploze bediening”, legt Peter-Paul van Cleef, directeur van Agron uit. “Het voordeel van deze machine - buiten het feit dat hij buitengewoon goed schoonmaakt - is dat deze slank is en een zeer vlakke zijkant heeft, zodat je heel vlak langs de auto’s of langs een muur kunt lopen. Met de antracietkleurige, professionele Kärcher apparaten weet je bovendien dat je een kwaliteitsproduct biedt, waarbij je ook de nodige ondersteuning en service krijgt. Kärcher is geen dozenschuiver, iedereen die ermee werkt is een specialist. Werknemers worden getraind zodat ze de klant goed kunnen adviseren over de aanschaf, het gebruik en de juiste afstelling. Dat is belangrijk, want het soort reinigingsmiddel en de dosering komt heel precies, dat is een wetenschap op zich. Een ander voordeel is dat alle onderhoudsproducten en slijtagedelen, zoals borstels en lippen, altijd direct leverbaar zijn. Voor veel klanten geeft dat de doorslag, vooral als ze weten dat we hun oude reinigers ook nog inruilen.”